11 Mart 2015 Çarşamba

2015 Bahar Makyaj Trendleri II Kupakızınınmakyajı

Merhabalar, hoş geldiniz sefalar getirdiniz yeniden (:
Sürekli ürün yorumlamakla olmaz. Biraz da bu sezon neler yorumlanacakmış önceden çalışmak lazım. Hem sizin için hem benim için (: 
Makyaj, yaratıcı bir şeydir aslında bence. Belirli kalıplara uyulmadan kafana ne eserse, o gün canın ne yapmak isterse o yapılmalıdır. Ama tabii her şeyin olduğu gibi bu işin de bir trendi, o sezon daha ön planda olan, herkeste aynı fabrikadan çıkmış gibi durması gereken -ama durmayan, çünkü beceriksiz insanlarımız var, öhöm- bir kaç küçük nokta var. "Ben modayı takip ederim, moda olmayanı giymem/yapmam" diyenler ya da "Bu sezon herkesin yapacağı makyajları öğreneyim de ben tam tersini yapayım" diyenler için bu yazıda 2015 Bahar Makyaj Trendleri' ni inceleyeceğiz. Bakalım bu bahar neler sürüp sürüştürecek, içimizdeki hangi gizli cevheri dışarı çıkaracakmışız ?

1.Doğal Tonlar
Son zamanlarda no makeup makeup (yok gibi makyaj) oldukça popülerdi. 2015 baharında da popülerliğini sürdürüyor. Ne kadar az o kadar iyi yani kızlar. İçinizdeki cat eye delisinin yerini birazcık masum kıza devretme zamanı... Siyahlar ve kırmızılar değil kahveler ve açık pembe, nude tonlar...


2.Parlak Cilt
Dewy Look olarak tabir edilen ıslak görünüm bu sezon da trendler arasında. Parlak ve sağlıklı ciltler zaten hepimizin isteği ve bu görünümü yakalamak zor değil. Islak bitişli fondöten, bb veya cc kremlerden yararlanılabileceği gibi aydınlatıcılarla da bu görünüme ulaşabilirsiniz (Ya da sıcaktan terleyerek gerçekten ıslanabilirsiniz :D ) 


3.Belirgin Kaşlar
Her ne kadar belirgin kaşlar yerini belirgin kirpiklere bırakıyor denilse de belirgin kaşlar bu sezon da ön planda. Yüz ifadesinin en önemli tamamlayıcısı olan kaşlarınızı belirginleştirmek için kaş kalemleri, renkli kaş jelleri, kaş farları... gibi ürünlerden yardım alabilirsiniz. Ama Recep İvedik gibi olmayın, dikkat. Ayrıca belirgin kaşlar kadar kalkık kaşlar da bu sezon trendleri arasında. Bu etkiyi yakalamak için kaşınızın kavis kısmına aydınlatıcı uygulamanız yeterli.


4.Grafik Eyeliner
Son zamanlarda bir kaç yerde gördüğümüz grafik eyeliner bu bahar öne çıkıyor. Farklı göz makyajları istediğinizde kullanabileceğiniz gibi dikkat çekmek istediğiniz yerlerde de kullanabilirsiniz. Uygulaması zor gibi görünse de biraz el alışkanlığıyla halledilebilir. Videolu uygulamalara da göz atın derim.


5.Mavi Far
Göz makyajında mavi renk kullanımı oldukça ön planda olacak. Renkli makyaj seviyorsanız bu trendi makyajlarınızda uygulamaktan çekinmeyin. Renk konusunda çekinceleriniz varsa mavi far yerine mavi eyeliner da kullanabilirsiniz. Farklı ama far kadar dikkat çekici olmadığından daha rahat kullanabilirsiniz. 


6.Pembe Tonları
Bu sezon çok pembiş geçecek, yaşasııınn ! (: Tırnaklardan, gözlere, dudaklara kadar makyajınızın istediğiniz kısmında kullanabilirsiniz. Benim özellikle far ve eyelinerda pembe kullanmak aklımda bu aralar. Bakalım neler olacak (:


7.Mercan - Turuncu Rujlar
Dudaklara yaz şimdiden geldi. Turuncular ve mercan tonlar 2015 baharının en öne çıkan ruj renkleri. Ve dudaklarda parlaklık da çok trend. Eğer turuncu rujunuz yoksa hemen bir tane edinin. Tek yapmanız gereken teninize uygun tonu bulmak. Çekmecenin derinliklerine attıysanız çıkarmanın şimdi tam zamanı ! (:


8.Kırmızı Ruj
Her sezonun modası kırmızı ruj, bu sezon da tabii ki trendler arasında. Gözleri mümkün olduğunca minimal tutup kırmızıdan rol çalmamakta fayda var. Bahar akşamları için ideal seçim olabilir.


9.Nude (Çıplak) Renk Rujlar
Renkler iyi hoş ama ben nude rujlarımdan vazgeçemem diyorsanız dertlenmenize hiç gerek yok. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen nude rujlar bu bahar da trendler arasında. Ağır göz makyajlarınızı biraz daha ön plana çıkarmak ve dudakları geriye çekmek için de en doğru seçenek nude rujlar.


10.Metalik Göz Makyajı
Ennn iddialısı en sonaa... Benim de çok beğendiğim bu uygulamayı yapmak için illa ki metalik farlara ihtiyacınız yok. Far fırçanızı ıslatarak uygulama yaptığınızda farınız daha metalik görünecektir. Ayrıca yine aynı etkiyi yakalamak için krem farlardan da yardım alabilirsiniz. 


Sırf trendlere uyacağım diye tarzınızı değiştirmenize gerek yok. Gördüğünüz gibi bütün tarzlara hitap eden seçenekler mevcut. İstediğiniz bir uygulamayı kendinize göre yorumlayarak değiştire de bilirsiniz. 

En çok hangi trendi beğendiniz ya da kendi tarzınıza yakın buldunuz ?
Okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Bir sonraki yazıda 2015 Bahar Saç Modeli Trendleri' ni inceleyelim diyorum, ne dersiniz ?
Gününüz güzel geçsin (: -xoxo


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder